Luxueus luieren op Lanzarote

Luxueus luieren op Lanzarote

25 April, 2023

Uitgestrekte landschappen die oneindig ver reiken, afgewisseld met vulkanisch gebied met hier en daar een cactus. Het eiland Lanzarote is droog, maar niet dor. Wie om zich heen kijkt op dit bijzondere eiland kan zich alleen maar verwonderen over zo veel natuurschoon. En het allerleukste? De zomer begint hier al vroeg. Sterker nog, hij is nooit echt weg. Tijd om die zomerse outfits en sandalen in de koffer te stoppen dus. Klaar voor een mooie reis langs de palmbomen, zoals Larissa Bruin dat deed met natuurlijk 'a lot of Lazamani Moments'!

Lazamani Moments op Lanzarote

Foto's: Slippers 75.474 Brown

Ik ben al eerder op een aantal van de Canarische eilanden geweest, zoals Tenerife en Gran Canaria. Ondanks dat deze bestemmingen allemaal dezelfde rust uitstralen, weet ik dat ze ieder hun eigen charme hebben. Zo ook Lanzarote. Platter dan Tenerife en minder bruisend dan Gran Canaria, is Lanzarote vooral een plek om de sereniteit van Moeder Natuur te aanschouwen.

Vanaf verschillende hoger gelegen delen heb je een prachtig uitzicht over het veelal roodbruine landschap. Al zijn er ook hele delen waar het landschap zwart is, een bijzondere aanschouwing. Tegen een dergelijke achtergrond voelde ik me nóg zonniger in mijn fleurige outfits met gekleurde sandalen.

Foto links: clogs met hak 31.230 Cuoio, foto rechts: Sandalen 75.352 multi

Naast uitzichten en rust vind je op Lanzarote ook mooie badplaatsen en verschillende leuke excursiemogelijkheden. Een goed voorbeeld hiervan is Casa Omar Sharif. Een echte must visit! Deze spectaculaire villa is gebouwd in een oude steengroeve aan de rand van het dorp Nazaret. Ondanks de Egyptische acteur Omar Sharif het huis slechts enkele dagen in bezit zou hebben gehad, wordt het nog altijd LagOmar genoemd.

Hoewel het museum zich vooral goed leent voor een wandeling over de rotsachtige trappen, droeg ik hier met liefde mijn nieuwe muiltjes. Cute maar stevig kon ik me hiermee prima een weg banen door wat leek op een betoverend sprookje. Een soortgelijk complex van lavagrotten vind je in het Noorden, bij Jameos del Agua, waar ook een kunstzwembad is aangelegd.

Foto's: Slippers 75.337 aqua

Castillo de San Gabriel in de hoofdstad Arrecife, Jardín de Cactus (een heuse botanische tuin vol cactussen) en nationaal park Timanfaya zijn een aantal van de andere trekpleisters die een bezoek waard zijn. Ze zijn met een auto goed te bereiken.

Wij waren verder vooral heel benieuwd naar het kleine stadje Teguise, waar je goed tapas kunt eten en Las Grietas, ook wel ‘the cracks’ genoemd wat eigenlijk staat voor de scheuren in een vulkaan ontstaan door erosie. Natuurlijk zijn al deze plekken erg Instagrammable. Mijn go-to sandalen voor deze sightseeing avonturen waren dan ook die met kleurige kralen & rainbow glitters. Ze creëren de finishing touch voor elke outfit. Zo kun je er lang mee wandelen langs de boulevard, maar ook net dat kiekje schieten wanneer je unieke, adembenemende locaties tegenkomt.

Lazamani Moment @ Lanzarote

Foto: Slippers 75.803 rainbow

Ik heb het enorm naar mijn zin gehad tijdens deze fijne dagen op Lanzarote. Het waren Lazamani Moments om nooit meer te vergeten! Heb jij ook zonnige plannen? En welke sandalen horen daarbij?

Liefs Larissa